Cursussen organiseren
was nooit zo eenvoudig!

Je eigen opleidingspagina

Elke opleider (of organisatie) krijgt een eigen profielpagina waarop het volledig aanbod terug te vinden is. Hierop staat met o.a. de cursuskalender, locaties, recensies en een mogelijkheid om vragen te stellen aan de opleider.

In een latere fase zal je ook je Facebook, Instagram en / of Twitter account kunnen koppelen aan deze pagina. Er zal ook een volg functie komen binnen het HOWALA platform. Zo kunnen gebruikers zich abonneren op de opleiders die hun interesseren, en zo blijven ze op de hoogte.

Lessen organiseren in een handomdraai

HOWALA is een zeer gebruiksvriendelijk platform. Je maakt een account aan in enkele minuten en je kan al meteen beginnen met zelf je eigen cursussen te organiseren. Je bepaalt zelf de locatie, het aantal deelnemers, de kostprijs, etc.

Organiseer je voor het eerst een cursus en twijfel je over bepaalde zaken? Geen probleem. Het HOWALA team staat steeds klaar om je te assisteren mocht je vragen hebben.

HOWALA regelt de administratie

Een cursus organiseren is leuk, maar de administratie bijhouden is minder leuk én een hele karwei! Gelukkig ontlast HOWALA je van de administratieve last. Het hele proces van aanmelding tot de betalingsbewijs, wij regelen het! Je studenten kunnen online betalen via iDEAL, Bancontact of gewoon contant bij aanvang.

Je kan steeds je (voorlopige) deelnemerslijsten consulteren en wij brengen je per email meteen op de hoogte zodra er een nieuwe aanmelding binnen is!

Voldoe aan de GPDR wetgeving

De GDPR wetgeving stelt dat al je klanten (= studenten) toegang moeten hebben tot hun gegevens en deze ten allentijden moeten kunnen wijzigen of verwijderen. Dit is voor veel kleinere opleiders organisatorisch niet zo evident en er rusten zware boetes op het niet respecteren van de GDPR wetgeving. Door het HOWALA platform te gebruiken moet je je hier alvast geen zorgen over maken. Je klanten kunnen ten allentijden hun gegevens raadplegen, wijzigen of verwijderen.

Handige tools voor opleiders

HOWALA is bezig met de ontwikkeling van haar toolset. In 2018 en 2019 rollen wij volgende functionaliteiten uit voor onze opleiders:

Communicatie

 • Studentengroepen in Facebook en Whatsapp beheren
  Via deze tool kan je makkelijk een Facebook of Whatsapp groep aanmaken en je studenten hiervoor uitnodigen. Je kan bijvoorbeeld per klas een eigen groep opstarten, waardoor studenten hun kennis en ervaringen onderling kunnen delen.
 • SMS / Whatsapp tool
  Stuur via het HOWALA platform je studenten individueel of in groep een SMS of Whatsapp bericht. Altijd handig indien er een les plots niet kan doorgaan.

Marketing

 • Nieuwsbrieven versturen naar studenten
  Heb je wat nieuws te melden? Stuur dan kan je gewoon via het HOWALA platform al je studenten en volgers een nieuwsbrief toesturen.
 • Statistieken
  Bereik je voldoende deelnemers voor je lessen? Hoeveel bezoekers bereik je per maand? Hoeveel % melden zich aan? Van waar komen je klanten? Via onze Analytics tool zal je weldra voorzien van al deze informatie.

Digitale app

Later dit jaar lanceren wij de HOWALA app voor Apple en Android gebruikers. De app zal alle functionaliteiten bevatten van het online platform. Ook zal hier een digitale strippenkaart (beurtenkaart) ingebouwd zijn.

Samenwerkingen

Werknemers hebben bij heel wat bedrijven recht op een persoonlijk opleidingsbudget. Meestal werken deze werkgevers enkel samen met grote opleidingsverstrekkers en niet met zelfstandige opleiders of kleine KMO's / MKB's. Via HOWALA proberen wij samenwerkingen op te zetten met zoveel mogelijk werkgevers om via ons platform gestructureerd te voldoen aan hun normeringen, waardoor onze opleiders ook betaald kunnen worden uit dit persoonlijk opleidingsbudget.

Ook met VDAB / UWV bekijken wij de mogelijkheden tot samenwerking voor werkzoekenden.

Je hebt nog vragen? Wij hebben je antwoorden...

 • Hoeveel kost HOWALA?

  In principe is HOWALA gratis. Enkel bij een inschrijving zal er 5% commissie (excl. btw) geteld worden binnen het lesgeld. Het overige bedrag wordt gewoon doorgestort aan de opleider. Organiseer je een gratis cursus? Dan betaal je ook niets aan HOWALA.

 • Betaal ik belastingen op mijn inkomsten via HOWALA?

  Het is moeilijk om hier een éénduidig antwoord op de geven omdat het vooral van je statuut afhangt. Ben je een zelfstandige? Werk je in dienstverband? Hoeveel lessen geef je per jaar? Woon je in Nederland of in België? Al deze factoren spelen een rol. Een boekhouder kan je hierover het beste adviseren.

 • Wat zijn de minimum vereisten om les te geven?

  Vrijheid van onderwijs is een basisrecht. Dit betekent o.a. dat iedereen zelf les mag geven zonder daarvoor aan specifieke vereisten te voldoen. Ben jij een expert in potten bakken en wil je andere hierin opleiden? Dan is dat je vrij recht!

 • Wat voor type trainingen kan ik via HOWALA organiseren?

  Dit kan gaan van lezingen, workshops, cursussen tot opleidingen. Ook het thema kies je volledig zelf. Zolang de thema's geen ethische code overtreden (geweldadigheid, discriminatie, haat, sexualiteit, ...), mag je vrijwel organiseren wat je wil.

 • Zorgt HOWALA voor extra aanmeldingen?

  HOWALA is in eerste instantie een "platform-as-a-service" voor opleiders die ontlast willen worden op het vlak van administratie, betalingen, deelnemerslijsten, communicatie met hun studenten, etc. Desondanks groeit HOWALA pijlsnel en wordt het platform ook door meer en meer mensen geraadpleegd voor het vinden van een interessante training.

Ja, ik wil zelf cursussen organiseren!

Momenteel voeren wij werkzaamheden uit waardoor het niet mogelijk is om een nieuw account aan te maken.